Dual Aura

Dual Aura består af den danske prisbelønnede og solistuddannede blokfløjtenist Monica Schmidt Andersen og en af Australiens førende barokviolinister Ben Dollman. Ben har haft en ledende rolle i Australian Brandenburg Orchestra i mere end 15 år.Dual_Aura_presse

Samarbejdet startede i 2015 med et fælles ønske om at eksperimentere med den traditionelle klassiske koncertform ved at gøre brug af koncertrummet, dramatiske elementer samt kroppen som medspiller i det musikalske udtryk. Det blev til programmet ”Traveller’s tales”, som havde premiere i Australien i april 2017. Musikken bliver

spillet uden noder og har historien om at møde en musiker fra den anden side af jorden, som det gennemgående tema. Koncerten har barokmusikken som et naturligt samlingspunkt og fællessprog. Derudover præsenteres folkemusik fra begge kulturbaggrunde samt ny musik fra Danmark og Australien, som har hentet inspiration i de respektive kulturer.

Udtalelse fra præst Lena Walderfelt efter koncert i Östra Ryds Kyrka, Stockholm:

Att lyssna till Dual Aura är inte bara att lyssna till musik. Det är att erfara musik. Monica Schmidt Andersen och Ben Dollman  gestaltar musiken både i rummet och genom ett sceniskt samspel. Med enkla, genomtänkta uttryck förmedlar de i ”Traveller´s tales” en fascinerande helhetsupplevelse.

Australian tour 2018

Australian tour 2018

Vi har i forbindelse med den dramaturgiske tråd arbejdet med den australske instruktør Joanna Dudley.

Efter en succesrig turné i Australien i 2017, spillede vi turné med koncerter i Danmark, Sverige, Tyskland og Italien i sommeren 2018.

Udtalelse fra en publikummer: 

Perfection! The performance at the Elder Hall on Friday 12 Oct, 2018, was one of my favourite concert experiences ever, from over 40 years of chamber music, symphony and opera. It was a delight from beginning to end. Bravo! 

I oktober 2018 spillede vi endnu en turné i Australien med flere koncerter i Adelaide, Sydney, Melbourne og Canberra. Derudover har vi indspillet programmet “Traveller´s Tales”, som vi glæder os til at præsentere.

Følg os på Instagram: dual.aura