Anmeldelser og artikler:

Artikel/interview fra Custos – tidsskrift for tidlig musik. September 2019

Artikel fra SVT Malmö om Trio Nebulas børnekoncert
14.04.2019

Læs hele artiklen her: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/sa-kan-musik-fran-saturnus-ringar-lata

Artikel – portræt:
“Jeg vil gerne lave rav i den”
af Peter Hagmund 
20.12.18 fra Fyens Stiftstidende 

Anmeldelse:
“Barockblanding som ger mersmak”
af Hanna Höglund
29.05.18 fra Opus

“Vissa skivor är slitvargar. Man lyssnar på dem första gången och tänker ”det här var ju trevligt” utan att ana att det här kommer bli hushållets mest spelade album den här säsongen.
Så är det med dansksvenska The Nordic Baroque Bands självbetitlade debut.  […] Här springer Monica Schmidt Andersens blockflöjter fram, pigga som vårbäckar i öppningsspåret av Biber.[…] Så bra kan det alltså bli det när man struntar i allt vad utfyllnadsspår heter, väljer sina egna favoritbarocklåtar och bara kör.”

Læs hele anmeldelsen her: OPUS

5/6 og anmeldelsen:
“The Nordic Baroque Band”
af Martin Anderson oversat fra engelsk Mona Levin
28.04.18 fra KlassiskMusikk

“Uansett hvilken barnslig logikk som ligger bak, står den i sterk kontrast til det strålende profesjonelle spillet: de raske sporene her gnistrer av liv og energi, og de langsomme er gripende uten påståelighet […] må jeg innrømme at musiseringen her er så spennende, spillet så heftig og begeistret at jeg gledet meg voldsomt over denne platen, med vorter og alt, og at jeg ofte har hørt den om igjen med udelt glede.”

Læs hele anmeldelsen her: KlassiskMusikk

4/5 og anmeldelsen:
“Nutida barock som väsnas och bråkar”
af Martin Nyström 
10.03.18 fra Dagens Nyheter

“Förstärkta med barytonen Patrik Sandin skivdebuterar de med ett album som spänner
mellan 1550 och 1750 på vilket de presenterar en förtjusande udda repertoar – där barocken väsnas och bråkar som mest. Att höra deras Vierdanck, Martin, Albrici och Wilche är mycket upplivande. För att inte tala om den egenhändigt ihopsatta Telemannsviten.”

 
 
 
 
2017.10.24 Fyens Stiftstidende anmeldelse

5 stjerner og anmeldelsen:
“De kendte, de mindre kendte og de helt glemte”
af Mikael Krarup
24.10.17 fra Fyens Stiftstidende 

“Når detaljerne står så knivskarpt, når tempovalg og styrkeskift er så velgennemtænkte, når den både hørbare og synlige interaktion mellem musikerne er så evident, så får musikken liv, dynamik og en nuancerigdom, som fryder og overrasker.”

“… der bød på frivol, drillesyg og hæmningsløs spillemandsmusik, høviske danse og majestætisk ophøjethed, idyl og poesi i sommerlune haver, momenter af åndeløshed og det guddommelige, det voluminøse og sanselige eller en musikalsk gengivelse af grusomme bataljer eller voldsomme vejrfænomener.”
 
 

Nichemusiker fandt melodien i udlandet
af Rasmus Lundberg
25.07.2017 fra Fyens Stiftstidende
“Uden at tvivle på sig selv vinkede Monica Schmidt Andersen sidste forår farvel til konservatoriet og bød i stedet en benhård tilværelse som praktiserende musiker velkommen. I dag halvandet år senere, har hun knyttet musikalske bånd på tværs af landegrænser og verdenshave.”

 

Koncerter er mere end afspilning af musik
af Marianne Ryde
05.07.2017  fra Optakt til den klassiske musik
“Der knytter sig en forventning om det perfekte og sublime til den klassiske musik som for mange musikere kan gøre det til en angstfyldt oplevelse at optræde. Men hvis man gør lige så meget ud af at formidle musikken som af at spille de korrekte noder, så bearbejder man sin præstationsangst, og samtidig kommer man publikum i møde. Det er filosofien bag blokfløjtespilleren Monica Schmidt Andersens Performatorium.”

Læs hele artiklen her: Optakt

Uddrag af anmeldelse efter solistopgave med Ensemble Zimmermann 15.09.2016:
af Jens Chr. Hansen, Viborg Folkeblad
“Med Telemanns forrygende koncert for blokfløjte og traversfløjte og orkester demonstrerede ensemblet straks sit særkende: Musikken klinger og swinger, så det er en lyst. Der spilles meget dansant, ingen lades i tvivl om musikkens puls og retning. Der er drama, der er humor, der er inderlighed og passion. Og først og fremmest glæde og frimodighed. […] Originalinstrumenterne får lov at tale deres naturlige sprog uden skelen til »hvad man må og ikke må«. Og så lever musikken. De to fløjtespillere, Majbritt Young Christensen på travers og Monica Smidt Andersen på blokfløjte, klang fortryllende!

Couperins »Koncert i teatralsk smag« var fransk hofmusik i bedste stil, virkelig noget Solkongen kunne prale med over for gæster fra ind- og udland. Spillet vægtigt og elegant, med mange overraskende temposkift og underskønne lyriske passager med de to fløjtenister.”
Læs hele anmeldelsen HER

Tager revanche med blokfløjte 
TV 2 Fyn – 26.02.2016

Udtalelse efter debutkoncert fra solistklassen 26. februar 2016:
af Lene Langballe, Dan Selchau og Inge Bjarke.
“I et originalt program demonstrerede Monica Schmidt Andersen ved sin debutkoncert et modent og blomstrende musikerskab, hvor hun ubesværet bevæger sig i alle stilarter med en naturlig og ligefrem musikalitet.
Programmet var flot sammensat med bl.a. en uropførelse af Svend Hvidtfelt Nielsens Monikalismer, der ligesom Rasmus Zwickis værk nød godt af Monicas faste understrømmende puls. Monica bidrog selv på komponistsiden med et forrygende arrangement af to barokværker (Geminiani og Vivaldi).
Det brede musikerskab afspejler sig desuden i de mange ensembler, som Monica har etableret, hvoraf tre medvirkede ved debutkoncerten. Ligeledes vidner salsprogrammet om både seriøsitet og stort overblik samt sans for formidling, hvilket også kom til udtryk i de mundtlige introduktioner til værkerne.
Både som solist og som kammermusiker optræder Monica med en naturlig musikalsk autoritet, og hun formår at inspirere og løfte sine medspillere. Koncerten blev i sin helhed forløst på fornemeste vis, og vi glæder os til fremtidige koncerter med Monica.”

Monica_debut_feb_2016

THIS IS ODENSE – Anbefaling af Anders Skovgaard: 
“Jeg ved ikke, hvorfor blokfløjten er blevet et så forhadt instrument, men det er ikke alene fjollet, men nærmest uvidende dumt. Blokfløjten er et både følsomt, distinkt og voldsomt instrument. Den kan være både diskret og dominant, drilsk og eksperimenterende.” Læs hele anbefalingen HER

Uddrag fra anmeldelse af Mikael Krarup, Fyens Stiftstidende 28.02.16:
“Fransk elegance med stænk af italiensk fyrighed repræsenteret med en sonate af Michel Blavet, tysk behændighed og stringens i en koncert af Johann Friedrich Fasch, og endelig, i debutantens eget opfindsomme arrangement, Geminiani og brudstykker af Vivaldis “årstiderne” med små glimt af keltisk folkemusik, frækt og virkningsfyldt. I sammenspillet her med det udemærkede “The Nordic Baroque Band” imponerede debutanten med sin sikre fornemmelse for rytme og flow, især med sin blide altfløjtes behagelige rolle i lydbilledet. “

Artikel af Søren Ladefoged, Fyens Stiftstidende 16.02.16:

DSC_0014
Fyens_artikel1

“Man kan jo alt hvis man virkelig vil det!” (23.03.2015)
Artikel skrevet af Kasper Bøg i forbindelse med portrætserie på SDMK

Læs artiklen HER

Udtalelse fra organist i Fraugde, Allerup og Davinde kirker, Kirsten Hegner
“Monicas blokfløjter er et herligt supplement til orgelmusikken! Så varieret, festligt, vemodigt, livfuldt! Stor variation i repertoiret lige fra 1400-tallet til nutidens folkemusik! Hun mestrer tilmed mange forskellige fløjter med helt forskellig klang!” – september 2014

Uddrag af udtalelse efter kandidatkoncert 10. juni 2013
Nikolaj Ronimus, Dan Selchau og Inge Bjarke

”Monicas KA-koncert var på et eklatant højt niveau, og programmet var præget af stor originalitet og repertoiremæssig spændevidde. Hvert enkelt værk fremstod med en stilsikker og musikermæssig præcision, både i det meget fortællende soloværk, og i de kammermusikalske værker, hvor Monica fremtræder med både stor lydhørhed og en naturlig samlende, venlig autoritet. Monica demonstrerer et stort musikerskab med et både teknisk og musikalsk overskud, og vi glæder os til næste udviklingstrin i Monicas musikalske rejse”

Uddrag af udtalelse efter bachelorkoncert 9. juni 2010
Nikolaj Ronimus, Anna Wallin og Per Erland Rasmussen

”Monica Schmidt Andersen er en meget seriøst arbejdende, talentfuld blokfløjtespiller, som stræber efter det perfekte. Det minutiøst velforberedte program blev derfor også udført med dejligt overskud, akkuratesse og fingermæssig agilitet. Dette sagt med gyldighed for alle programmets værker. Det er sjældent, at alt i forbindelse med eksamenskoncerter er så umådelig gennemtænkt, som vi her oplevede. Man hørte det i udførelsen at hvert eneste værk, hver eneste sats, ja frase for frase, node for node. Alt har Monica Schmidt Andersen tilegnet sig. ”

“Blokfløjten – et fedt instrument”
Artikel fra Fyens Stiftstidende 26. september 2005 af Lene Kryger
http://www.fyens.dk/Klassisk/Blokfloejten-et-fedt-instrument/artikel/541021

Trio_Nebula

Trio_Neubla_1


Trio Nebula CD Puls:
Anmeldelser og artikler om Trio Nebulas debut CD “Puls”.

Læs også artikel fra “Optakt” – online magasin for klassisk musik HER 

Tanzi & Manzi:
Artikel fra Custos – tidsskrift for tidlig musik. September 2018

Doppler Duo:
“Stor tak til jer. Det var et fortryllende program og en fantastisk musikalsk rejse. I er bare så suverænt dygtige. Jeres smittende musikglæde bredte sig til publikum og det var en koncert vi længe vil erindre som en stjernestund.” – Pia Valbak Schmidt 

“Koncerten blev en vital og intens oplevelse, hvor to så ulige instrumenter som kirkeorgel og blokfløjter formåede at skabe et samspil af legende virtuositet, luftig transparens og orkestral fylde.” – Bent Nielsen

“I har en perfekt fornemmelse for hinanden i musikken! Alle os i salen har fået en vidunderlig oplevelse. TAK!” – Lisbeth Bjerre Salling

Dual Aura:
“Att lyssna till Dual Aura är inte bara att lyssna till musik. Det är att erfara musik.

Monica Schmidt Andersen och Ben Dollman  gestaltar musiken både i rummet och genom ett sceniskt samspel. Med enkla, genomtänkta uttryck förmedlar de i ”Traveller´s tales” en fascinerande helhetsupplevelse.” – Lena Walderfelt, Östra Ryds Kyrka, Stockholm

Krydsfelt:
”Vi havde i foråret den store fornøjelse at have besøg af Krydsfelt der sammen med Annette Herbst fra Historicum fortalte kaffens historie med forestillingen ”Kaffebordet”.
Med humor og stor musikalsk forståelse formidlede de på fineste vis en mindre kendt side af den danske historie, nemlig kaffens gennemgående rolle – lige fra kaffedyrkningen på de dansk-vestindiske øer til fast symbol på omsorg i Tv-serien Matador.
Der var mange gode grin undervejs men ingen undgik at blive rørt da Monica spillede ”Nattergalen” på sin blokfløjte.
Jeg kan kun anbefale at man oplever et arrangement med Monica, Annette og Nicolas.”
Charlotte Korsgaard, Koldinghus


“I den smukke udførelse af et musikalsk program, der strakte sig fra middelalder til barok, måtte jeg fuldstændig overgive mig til den sprudlende lethed og elegance, der i hele forløbet kendetegnede udførelsen. Tillige var jeg lamslået over, hvor smukt instrumenterne smeltede sammen. Oplevelsen blev levendegjort af musikernes kortfattede og yderst pædagogisk fortælling om såvel instrumenterne som musikken. Alle deltagere havde lys i øjnene efter oplevelsen, og de følte som jeg, at de havde været i en anden verden og fået en livgivende ny inspiration.  Poul Bajlum, organist ved Skanderup kirke, Skanderborg.

“En storartet oplevelse og en gennemgang af vores fælles europæiske musikskat i et fremragende koncert koncept med kombination af fortælling og musik.” – Lene Fabricius Brietzke

Avisudklip efter arrangementet "Til Højbords Med Reformationen" - Kærum Kirke - 26.02.2017
Avisudklip efter arrangementet “Til Højbords Med Reformationen” – Kærum Kirke – 26.02.2017