Recensioner

"Jeg vil gerne lave rav i den"

av Peter Hagmund
20.12.18 från Fyens Stiftstidende

“Blokfløjtenisten Monica Schmidt Andersen vil gerne have det klassiske publikum til at grine eller klappe undervejs. […] – Jeg har endnu ikke oplevet, at publikum er blevet sure eller er gået fra en koncert, fordi jeg har skilt to satser ad.”

Nichemusiker fandt melodien i udlandet

av Rasmus Lundberg
25.07.2017 från Fyens Stiftstidende

“Uden at tvivle på sig selv vinkede Monica Schmidt Andersen sidste forår farvel til konservatoriet og bød i stedet en benhård tilværelse som praktiserende musiker velkommen. I dag halvandet år senere, har hun knyttet musikalske bånd på tværs af landegrænser og verdenshave.”

Lysten er aldrig gået fløjten

av Søren Ladefoged
16.02.2016 från Fyens Stiftstidende

“Monica Schmidt Andersen har spillet blokfløjte i 20 år og debuterer som konservatorieuddannet solist i næste uge. […] I dag har jeg en stærk skabertrang. Der er ingen orkesterplads der venter, når du er færdig, så du skal selv sige; “Her er jeg, jeg kan noget fedt, og I har brug for mig.”

Koncerter er mere end afspilning af musik

av Marianne Ryde05.07.2017, Optakt til den klassiske musik

“Der knytter sig en forventning om det perfekte og sublime til den klassiske musik som for mange musikere kan gøre det til en angstfyldt oplevelse at optræde. Men hvis man gør lige så meget ud af at formidle musikken som af at spille de korrekte noder, så bearbejder man sin præstationsangst, og samtidig kommer man publikum i møde. Det er filosofien bag blokfløjtespilleren Monica Schmidt Andersens Performatorium.”

Blokfløjten- et fedt instrument

av Lene Kryger
29.09.2005 från Fyens Stiftstidende

Hvis man skal holde interessen fangen, er koncerterne en god gulerod at have. Det er sjovere at øve, når man har noget at øve hen imod, forklarer Monica, der selv skal spille solo ved weekendens tre koncerter.

– Det er første gang, jeg for alvor skal spille solo. Det er svært, men det skal også nok blive spændende, siger Monica, der skal spille solostemme i “Efteråret” fra Vivaldis “De fire årstider”

På rejse med Monica - Solistklassedebut med koncertvant og nysgerrig blokfløjtenist

av Mikael Krarup
28.02.2016 från Fyens Stiftstidende

“Fransk elegance med stænk af italiensk fyrighed repræsenteret med en sonate af Michel Blavet, tysk behændighed og stringens i en koncert af Johann Friedrich Fasch, og endelig, i debutantens eget opfindsomme arrangement, Geminiani og brudstykker af Vivaldis “årstiderne” med små glimt af keltisk folkemusik, frækt og virkningsfyldt. I sammenspillet her med det udemærkede “The Nordic Baroque Band” imponerede debutanten med sin sikre fornemmelse for rytme og flow, især med sin blide altfløjtes behagelige rolle i lydbilledet. “

Recension efter solistkonsert med Ensemble Zimmermann 

av Jens Chr. Hansen,
15.09.2016 från Viborg Folkeblad

“Med Telemanns forrygende koncert for blokfløjte og traversfløjte og orkester demonstrerede ensemblet straks sit særkende: Musikken klinger og swinger, så det er en lyst. Der spilles meget dansant, ingen lades i tvivl om musikkens puls og retning. Der er drama, der er humor, der er inderlighed og passion. Og først og fremmest glæde og frimodighed. […] Originalinstrumenterne får lov at tale deres naturlige sprog uden skelen til »hvad man må og ikke må«. Og så lever musikken. De to fløjtespillere, Majbritt Young Christensen på travers og Monica Smidt Andersen på blokfløjte, klang fortryllende!
Couperins »Koncert i teatralsk smag« var fransk hofmusik i bedste stil, virkelig noget Solkongen kunne prale med over for gæster fra ind- og udland. Spillet vægtigt og elegant, med mange overraskende temposkift og underskønne lyriske passager med de to fløjtenister.”

Recensioner The Nordic Baroque Band

4/5 - Dagens Nyheter (SE)

"Nutida barock som väsnas och bråkar" av Martin Nyström 10.03.18. "Förstärkta med barytonen Patrik Sandin skivdebuterar de med ett album som spänner mellan 1550 och 1750 på vilket de presenterar en förtjusande udda repertoar – där barocken väsnas och bråkar som mest. Att höra deras Vierdanck, Martin, Albrici och Wilche är mycket upplivande. För att inte tala om den egenhändigt ihopsatta Telemannsviten."

5/6 - Fyens Stiftstidende (DK)

"De kendte, de mindre kendte og de helt glemte" av Mikael Krarup 24.10.17. “Når detaljerne står så knivskarpt, når tempovalg og styrkeskift er så velgennemtænkte, når den både hørbare og synlige interaktion mellem musikerne er så evident, så får musikken liv, dynamik og en nuancerigdom, som fryder og overrasker.” “... der bød på frivol, drillesyg og hæmningsløs spillemandsmusik, høviske danse og majestætisk ophøjethed, idyl og poesi i sommerlune haver, momenter af åndeløshed og det guddommelige, det voluminøse og sanselige eller en musikalsk gengivelse af grusomme bataljer eller voldsomme vejrfænomener."

5/6 - KlassiskMusikk (NO)

"The Nordic Baroque Band" av Martin Anderson översatt från engelska av Mona Levin 28.04.18."Uansett hvilken barnslig logikk som ligger bak, står den i sterk kontrast til det strålende profesjonelle spillet: de raske sporene her gnistrer av liv og energi, og de langsomme er gripende uten påståelighet [...] må jeg innrømme at musiseringen her er så spennende, spillet så heftig og begeistret at jeg gledet meg voldsomt over denne platen, med vorter og alt, og at jeg ofte har hørt den om igjen med udelt glede."

Opus (SE)

"Barockblanding som ger mersmak" av Hanna Höglund 29.05.18. Vissa skivor är slitvargar. Man lyssnar på dem första gången och tänker ”det här var ju trevligt” utan att ana att det här kommer bli hushållets mest spelade album den här säsongen. Så är det med dansksvenska The Nordic Baroque Bands självbetitlade debut.  [...] Här springer Monica Schmidt Andersens blockflöjter fram, pigga som vårbäckar i öppningsspåret av Biber.[...] Så bra kan det alltså bli det när man struntar i allt vad utfyllnadsspår heter, väljer sina egna favoritbarocklåtar och bara kör."

Recensioner Dual aura & Trio Nebula

Graham Strahle, The Australian (AU)

"This disc is a wonderful exploration across musical time and place by two highly skilled Baroque-trained artists. Duets by Telemann share the stage with a collection of Danish and Celtic folksong arrangements, along with contemporary Australian works by Ross Edwards and Padma Newsome. Violinist Ben and recorder player Monica tackle it all with vitality, affection and freshness. Their heightened sense of dialogue in Edwards’ Ecstatic Dances is nothing short of outstanding. It is to be noted that their version of this work is new: the composer collaborated by adding articulation marks that would be suitable for an ‘early music’ performance. Another real delight in Traveller’s Tales are several excerpts from Newsome’s The Danes of Poowong East: with additional textures of harmonium and timples canariose, these are moodily atmospheric and richly sonorous. Here’s hoping for more from Dual Aura."

Fyens Stiftstidende (DK)

"De vil gøre dig vild med klassisk" av Mia Harm Madsen 03.12.2014. "Musikere: Trio Nebula spiller ny klassisk musik med puls. Nu er der så udkommet en cd, som Trio Nebula håber, kan være med til at ændre synet på ny klassisk musik. - "Vores håb er at ramme det brede publikum. Vi pakker vores musik ind i noget, som folk kender og forstår i forvejen. Publikum skal have en oplevelse med hjem", siger blokfløjtenisten"

Rootszone (DK)

av Per Dyrholm 08.10.19. "Det er den australske violinist Ben Dollman, der sammen med den danske blokfløjtenist Monica Schmidt Andersen har udgivet dette værk, som er både er velgennemarbejdet og flot udført. De to musikere har gennem fire års samarbejde fået to meget forskellige musikkulturer til at mødes og smelte sammen. Det er et album, man virkelig skal lytte til, men måske skulle det være reduceret med et par numre. Selv om gæstemusikeren Padma Newsome spiller med på bl.a. guitar og keyboard, kan det godt blive lidt monotont med en times musik med stort set samme instrumentering uden de store temposkift. Men det skal nu ikke ligge duoen til last, et elegant udspil."

Examenskonserter

Debutkonsert från solistutbildningen - 26. februari 2016

"I et originalt program demonstrerede Monica Schmidt Andersen ved sin debutkoncert et modent og blomstrende musikerskab, hvor hun ubesværet bevæger sig i alle stilarter med en naturlig og ligefrem musikalitet. Programmet var flot sammensat med bl.a. en uropførelse af Svend Hvidtfelt Nielsens Monikalismer, der ligesom Rasmus Zwickis værk nød godt af Monicas faste understrømmende puls. Monica bidrog selv på komponistsiden med et forrygende arrangement af to barokværker (Geminiani og Vivaldi). Det brede musikerskab afspejler sig desuden i de mange ensembler, som Monica har etableret, hvoraf tre medvirkede ved debutkoncerten. Ligeledes vidner salsprogrammet om både seriøsitet og stort overblik samt sans for formidling, hvilket også kom til udtryk i de mundtlige introduktioner til værkerne. Både som solist og som kammermusiker optræder Monica med en naturlig musikalsk autoritet, og hun formår at inspirere og løfte sine medspillere. Koncerten blev i sin helhed forløst på fornemeste vis, og vi glæder os til fremtidige koncerter med Monica." - Lene Langballe, Dan Selchau og Inge Bjarke.

Examenskonsert: Master - 10. juni 2013

”Monicas KA-koncert var på et eklatant højt niveau, og programmet var præget af stor originalitet og repertoiremæssig spændevidde. Hvert enkelt værk fremstod med en stilsikker og musikermæssig præcision, både i det meget fortællende soloværk, og i de kammermusikalske værker, hvor Monica fremtræder med både stor lydhørhed og en naturlig samlende, venlig autoritet. Monica demonstrerer et stort musikerskab med et både teknisk og musikalsk overskud, og vi glæder os til næste udviklingstrin i Monicas musikalske rejse." - Nikolaj Ronimus, Dan Selchau og Inge Bjarke

Examenskonsert: Kandidat - 9. juni 2010

”Monica Schmidt Andersen er en meget seriøst arbejdende, talentfuld blokfløjtespiller, som stræber efter det perfekte. Det minutiøst velforberedte program blev derfor også udført med dejligt overskud, akkuratesse og fingermæssig agilitet. Dette sagt med gyldighed for alle programmets værker. Det er sjældent, at alt i forbindelse med eksamenskoncerter er så umådelig gennemtænkt, som vi her oplevede. Man hørte det i udførelsen at hvert eneste værk, hver eneste sats, ja frase for frase, node for node. Alt har Monica Schmidt Andersen tilegnet sig.” - Nikolaj Ronimus, Anna Wallin og Per Erland Rasmussen