Ensembler/Projekt

Solo

Blokfløjter

Solokoncert og soloindslag:
Programmerne: “Små historiske scener” og “Blokfløjte comeback”
Ingen noder – bare musik, fortællinger, overraskelser og bevægelse i rum. Programmet bliver en samling af mine absolut favoritværker. For mig er fortælling en uundværlig del af en koncertoplevelse, og jeg glæder mig til at dele mine historier og tanker omkring musikken med publikum.

Kirkelige handlinger: 
Jeg kan tilbyde at medvirke ved kirkelige handlinger, hvor jeg spiller præ- , postludium samt interludium som solo eller i samarbejde med kirkens organist. Derudover spiller jeg gerne diskantstemmer til salmer.

>> Monicas blokfløjter er et herligt supplement til orgelmusikken! Så varieret, festligt, vemodigt, livfuldt!
(Organist Kirsten Hegner)

The Nordic Baroque Band

Blokfløjte, violiner, viola, cello & cembalo

The NBB er et nordisk samarbejde mellem 5 professionelle musikere fra Danmark og Sverige. Bandet opstod i 2014 og er kendt for at lege med koncertformen, bevæge og overraske publikum med et energisk og nærværende output, så formidlingen af den tidlige musik får be bedste betingelser. Debutalbummet fra 2018 har fået fine anmeldelser med på vejen og var nomineret til en Grammis for årets klassiske album.

>> Når detaljerne står så knivskarpt, når tempovalg og styrkeskift er så velgennemtænkte, når den både hørbare og synlige interaktion mellem musikerne er så evident, så får musikken liv, dynamik og en nuancerigdom, som fryder og overrasker. 
(Mikael Krarup, Fyens Stiftstidende) 

Doppler Duo

Blokfløjte & orgel

Duo med Tina Christiansen på orgel/cembalo/klaver.

Vi spiller hovedsageligt barokmusik, hvor vi bl.a. spiller sonater af Bach, kendte barokperler (f.eks. Pachelbels Kanon) og koncerter af Vivaldi i egne arrangementer, hvor orglet agerer orkester, mens blokfløjten er solist. Vi krydrer barokmusikken med nordiske stykker af bl.a. H. Alfvén eller E. Grieg samt moderne værker skrevet specielt til duoen, som fortolker barokkens koncertform i moderne stil.

>> Man var vidne til en stemningsfuld og energisk koncert. Så professionel, præcis og med masser af overskud hører man sjældent. Endvidere formåede musikerne at kommunikere med publikum på en underholdende og humoristisk måde, der bragte den skønne musik ned i ørehøjde.
(Organist Lars Kristian Hansen) 

Blokfløjte & violin/viola

Dual Aura

Duo med den australske barokviolinist, Ben Dollman.

Vi har bl.a. sammensat programmet “Traveller’s tales”, som består af folkemusik fra hver vores rødder, barokmusik og ny musik. Vi spiller programmet uden noder og har fortællingen om at være rejsende og mødet med en fra den anden side af jorden, som den røde tråd i programmet.

>> Perfection! The performance at the Elder Hall on Friday 12 Oct, 2018, was one of my favourite concert experiences ever, from over 40 years of chamber music, symphony and opera. It was a delight from beginning to end. Bravo!  
(Koncertgænger)

Rafn & Columba

Blokfløjte & sang/fortælling

Duo med Kulturagenten Mia Christina Broe Jakobsen. 

Vi tilbyder formidling og musikfortællinger om tro og overtro i middelalderen. Her formidles både gennem fortælling, musik, sang, aktiviteter og tekster, hvad man troede på i middelalderen – i både kirken og folketroen og hvordan de to slyngede sig tæt sammen både til hverdag og fest. 

Ved de besøgendes hjælp bliver der løbende udsmykket en portal med beskyttende symboler, som både bondehusdøre og kirkedøre har været udsmykket med til beskyttelse mod onde kræfter.
Der bliver  også mulighed for at lave en lille beskyttende souvenir , man kan tage med hjem.  

Blokfløjte & drejelire

Krydsfelt

Duo sammen med drejelirespiller Nicolas Koch-Simms.

Vi tilbyder duokoncerter med musik, som ligger i krydsfeltet mellem klassisk musik og traditionel folkemusik i programmet “En musikalsk tidsrejse”. Derudover samarbejder vi med Historicum (Annette Herbst), hvor vi tilbyder musikalske foredrag; “Troens bord” og “Kaffebordet”. 

>> I den smukke udførelse af et musikalsk program, der strakte sig fra middelalder til barok, måtte jeg fuldstændig overgive mig til den sprudlende lethed og elegance, der i hele forløbet kendetegnede udførelsen. […] Alle deltagere havde lys i øjnene efter oplevelsen, og de følte som jeg, at de havde været i en anden verden og fået en livgivende ny inspiration. 
(Organist 
Poul Bajlum)

Tanzi & Manzi

Blokfløjter

Duo med blokfløjtenist Kirstine Lindemann.

Vi har siden 2012 arbejdet med musikteater for børn og forestillingen ”Sonateland” er udviklet i samarbejde med den tyske koreograf og instruktør Klaus Abromeit.  Tanzi og Manzi spiller, mimer, skændes og leger sig igennem satser fra barokmusikkens tid, hvor temperamentet var heftigt og kontrasterne store. Tag med os til Sonateland: Den lille ø, hvor både venskab, uhygge og ensomhed raser om kap med stormen over havet og vinden i fløjterne.

>> Det var en fornøjelse at opleve hvordan musik, krop og drama smeltede sammen til en koncert børnene sent vil glemme. […] Med indlevelse, komiske indfald og god kondi leverede Tanzi og Manzi et flot musikalsk show med virkningsfuld og enkel scenografi, hvor børnene til sidst skulle bruge deres egen krop og blev en aktiv del af koncerten. De varmeste anbefalinger herfra. 
(Katrine Gjesing, Børnekulturkonsulent i Næstved)

Trio Nebula

Blokfløjte, saxofon & slagtøj

Trio med hollandske Els van der Weij (saxofon) 

Vi har skabt en musikoplevelse, som på den ene side består af nye klassiske værker, der henter inspiration fra rummet og nebulaens farverige univers, med små finurlige videnskabelige forklaringer på den anden. Musikken, komponisternes tanker bag musikken og videnskaben komplementerer hinanden i det kunstneriske udtryk. Musikken er skrevet specielt til trioen og flere af værkerne er indspillet på trioens debutalbum ”Puls” fra 2014.

>> I thought it was beautiful! Yes, I really liked it a lot. The combination of the video and the music was marvelous. 
(Koncertgænger)

Fionian Quartet

Blokfløjte, sopran, cello & cembalo

Barokkvartet med Marie Louise Odgaard (sopran), Ida Franck (cello) og Tina Christiansen (cembalo).

Alle nærer vi en stor kærlighed for barokmusik. Programmet er bygget op af vokale værker, men indeholder også instrumental musik i forskellige konstellationer. Vi har de seneste år spillet adskillige koncerter over hele landet, og gør en dyd ud af at formidle musikken med en personlig vinkel og gode historier.

>> Fionian Quartet`s fire friske fynboer charmerede det talstærke publikum med liflige toner. Musikerne kommenterede undervejs i tilpasse doser og teksterne var udleveret til publikum med oversættelser. Alt i alt en koncert, som vil stå i erindringen.
(Organist Britta Knudsen)